PART OF ME

3 Apr 2017

PENANG JOURNEY

PART 1

Da lame bende nie aku plan
Dan selalu je takjadik
Aku nie kau tak boleh cakap
"weyh, jom pegi ----"
then aku macam "bila? nak join"

Haa
so Penang ni One of my vacation dreams list.
aku pikir byk kali bila la boleh pergi
this is my last semester
jadik aku rasa this is the right time
walaupun
hakikatnya
Final Year Project masih terbengkalai

Aku tak expect nak post pasal ni
sebab aku baru ada blog lepas pergi penang
jadik aku tak ambik gambar on every angle of  PENANG
Lets Begin!

Lepas kelas last aku hari khamis tu,
terus cabut pi beli tiket
kelas aku start kul 9 abis kul 12
kelas 3 jam
aku beli tiket gerak kul 1.30
lepas beli tiket tu
terus balik packing barang
HAHAHA
lincah gila
tulaa jadik lelaki simple mcm aku

beli tiket:
TANJONG MALIM--BUTTERWORTH
rm40

so here the tips:
even thou dia tulis TM-Butterworth macam straight takkde berenti2 kan?
tapi nanti dia akan berenti terminal AMAN JAYA
ambik passengers kat situ.
so tipsnya kau beli tiket transit.
TM--AMAN JAYA
sampai AJ kau turun, beli ke Butterworth pulakk
Lagi jimat

Aku rasa kau untung dalam 10 inggit
tinggalnya masa tu aku taktau and jenis pemalas nak bekejaran carik tiket
so kalau nasib kau baik
ko naik balik bas yang sama tapi dengan harga yang lagi jimat

video

Nie video tiket aku, sebab ambik gambar its too mainstream



tunggu part 2 punye,  aku penat taip pepanjang mcm nie


No comments:

Post a Comment

1

Anyone can make you happy by doing something sweet but only someone special can make you happy without doing anything.